Majówka z Kolpingiem na BIAŁO-CZERWONO

Zapraszamy na 1 Maja o godz. 15:00 na "Majówkę z Kolpingiem na biało-czerwowno". Miejsce: łączka parafialna przy ul. Kościelnej w Subkowach.

II Przegląd Pieśni Maryjnych w Rowach

Rodzina Kolpinga z Objazdy zaprasza na 2 Przegląd Piesni Maryjnych. Przegląd odbędzie się 19. maja 2018 r.  w kościele w Rowach. Początek o godz. 15:00.

Zmiany organizacyjne

Dokonaliśmy zmiany organizacyjnej. Odtąd Dzieło Kolpinga w Diecezji Pelplińskiej będzie nosić nazwę "Związek Diecezjalny Dzieła Kolpinga Diecezji Pelplińskiej" i pod względem prawnym będzie związkiem stowarzyszeń Rodzina Kolpinga działających na terenie diecezji pelplińskiej. Pierwsze, założycielskie spotkanie odbyło się 14.04.2018 w Tczewie.

Powstała nowa strona internetowa - www.katolicyczluchow.pl

Powstała nowa strona internetowa, która będzie źródłem informacji z życia Kościoła, zwłaszcza w Człuchowie. Poprzez stronę będziemy informowali o działaniach duszpasterskich w naszym mieście. Strona będzie redagowana przesz Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Człuchowie.

Katolicy na ulicy II edycja

I edycja akcji „Katolicy na ulicy” okazała się wielkim sukcesem. Kilkutysięczna frekwencja pokazała potrzebę organizacji i rozwoju kolejnej edycji, dlatego organizacją wydarzenia przy zaangażowaniu wielu osób dobrej woli, wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom mieszkańców pomorza.

Ferie zimowe z profilaktyką w Niewieścinie

Młody Kolping wystawił jasełka dla studentów Uniwersytetu Trzeciego Wieku

18.12.2017 r. grupa aktorska z Młodego Kolpinga udała się na spotkanie z seniorami z Tczewskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku, by umilić wigilię jego studentom. Przed wystawieniem jasełek tradycyjnie rozdano opłatek, a wstęp wygłosił ks. Antoni Dunajski.

Nowy numer KRS

W miejscach gdzie Rodziny Kolpinga już działają w naszej diecezji ( a jest nas coraz więcej) widzimy szczególną potrzebę zakładania i prowadzenia świetlic kolpingowskich. Dzieci z ulicy muszą trafić do naszej świetlicy. Nasze świetlice to miejsca bezpieczne i prowadzone w duchu rodzinnej, patriotycznej i religijnej wspólnoty.

ZAWODY LATAWCOWE

W niedzielę, 8 października, na boisku sportowym w Radostowie odbyły się już kolejne jesienne zawody latawcowe. Zawodnicy przybyli na rozgrywki z latawcami-gotowcami, ale pojawiły się także piękne latawce wykonane własnoręcznie.

Zawody w piłkę nożną Młodego Kolpinga

Dnia 9 września 2017 roku już po raz kolejny odbył się festyn połączony z rywalizacją sportową organizowany przez Stowarzyszenie Kolpinga. Nie zabrakło oczywiście drużyny, która reprezentowała Tczew – byli to uczniowie i absolwenci "Katolika".