Zbiórka na SZLACHETNĄ PACZKĘ już po raz IV

Rodzina Kolpinga już po raz czwarty okazała swoje ogromne serce organizując Szlachetną Paczkę. W tym roku obdarowaliśmy rodzinę z Tczewa zmagająca się z niepełnosprawnością dziecka  i trudną sytuacją materialną. Zbiórka została przeprowadzona wśród uczniów Zespołu Szkół Katolickich w Tczewie.

Mikołajki w Specjalnym Ośrodku Szkolno - Wychowawczym

Wolontariusza z Młodego Kolpinga  udali się do Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego, gdzie czekało na nich kilkoro uczniów i nauczycieli.

Młody Kolping w tczewskim PARKRUNIE

Co to jest jest parkrun i czym wyróżnia się spośród innych inicjatyw dostępnych dla biegaczy? Parkrun to największa, cykliczna inicjatywa biegowa, w ramach której organizowane są dostępne dla każdego, bezpłatne biegi na dystansie 5km.  Obecnie biegi parkrun organizowane są w 13 krajach świata, w tym w Polsce, w ponad 800 lokalizacjach i skupiają na chwilę obecną ponad 2,3 miliona biegaczy amatorów.

V BAL MALUCHA

KONKURS: "NIEDZIELA JEST BOSKA"

Niedziela to dzień zmartwychwstania Jezusa Chrystusa, powinna być zatem dniem modlitwy i świętowania. Wypełnia ona duchową prawdę Bożego przykazania: "Pamiętaj, abyś dzień święty święcił" - przynajmniej jeden dzień w tygodniu poświęć Bogu, sobie i bliźniemu; wypocznij fizycznie, intelektualnie, duchowo.

ŻYCIE W RAJU - ORSZAK TRZECH KRÓLI

II ORSZAK TRZECH KRÓLI w Subkowach

Serdecznie zapraszamy na II Orszak Trzech Króli ulicami Subków! :) Tak jak rok temu przemarsz odbędzie się po Mszy świętej (o godz. 11:30), natomiast o godzinie 11:00 z trzech miejsc: * z osiedla Jana Pawła II, * z Urzędu Gminy oraz przy mostku wyruszą Królowie do kościoła.

Życzenia świąteczne i noworoczne

Z okazji świąt Bożego Narodzenia   życzenia spokoju, miłości i rodzinnej  atmosfery oraz pomyślności w Nowym Roku 2017 składa Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Niewieścinie

Nowa strona (12)

Czas na szopkę