Rodzina Kolpinga w Niewieścinie na Wielkanoc

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Niewieścinie zadbało o wystrój kościoła na Wielkanoc

Dotacja dla chóru dziecięcego

Dotacja na wyposażenie chóru dziecięcego Biedronki w Niewieścinie

Grób Pański

STOLIK - przyjaciel dla tczewskiego hospicjum

23 marca w Zespole Szkół Katolickich miała miejsce potężna w swym zasięgu i skutkach akcja. Młody Kolping ogłosił, przygotował i przeprowadził wśród uczniów, nauczycieli i przede wszystkim rodziców zbiórkę na zakup Stolika - Przyjaciela.

Finał akcji PIELUCHA DLA MALUCHA

Tuż przed Dniem Świętości Życia, wolontariusze z Młodego Kolpinga, pojechali do Matemblewa by przekazać wszystkie produkty zakupione dzięki pomocy i ofiarności wielu dobrych ludzi. Udało się zakupić ogromną ilość pieluch, mleka, kaszek i kosmetyków.

Kolejne Spotkanie z cyklu "Ciekawi Ludzie"

6 marca o godz. 15.00 na auli przy ul. Chopina 22 A odbyło się kolejne spotkanie z cyklu "Ciekawi Ludzie". Tym razem do szkoły została zaproszona Rodzina Wojtka Łopacińskiego, ucznia kl. II B gimnazjum. Wojtek wraz z Rodzicami opowiedzieli o swoich przygodach i doświadczeniach z rocznej podróży dookoła świata.

Zajęcia z ROBOTYKI

Pierwszy tydzień ferii zimowych przyciągnął na aulę tczewskiego Katolika fascynatów robotyki, mechatroniki i programowania. Przez 25 godzin młodzi odkrywcy zgłębiali krok po kroku świat robotyki, którego podstawy poznali na zajęciach podczas pierwszego semestru. Budowali, konstruowali i programowali roboty.

VIII powiatowy konkurs historyczny

1 grudnia 2016 r., w auli Uniwersyteckiego Katolickiego Liceum Ogólnokształcącego w Tczewie, odbył się finał VIII powiatowego konkursu historycznego „św. Jadwiga królowa i patronka narodu”. O tytuł laureata konkurowało ze sobą dwudziestu uczniów z ośmiu szkół ponadgimnazjalnych. Poza szkołami tczewskimi w tym roku do konkursu zgłosili się uczniowie z Collegium Marianum z Pelplina oraz z Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących ze Swarożyna.

Zbiórka na SZLACHETNĄ PACZKĘ już po raz IV

Rodzina Kolpinga już po raz czwarty okazała swoje ogromne serce organizując Szlachetną Paczkę. W tym roku obdarowaliśmy rodzinę z Tczewa zmagająca się z niepełnosprawnością dziecka  i trudną sytuacją materialną. Zbiórka została przeprowadzona wśród uczniów Zespołu Szkół Katolickich w Tczewie.

Mikołajki w Specjalnym Ośrodku Szkolno - Wychowawczym

Wolontariusza z Młodego Kolpinga  udali się do Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego, gdzie czekało na nich kilkoro uczniów i nauczycieli.