KONKURS: "NIEDZIELA JEST BOSKA"

Niedziela to dzień zmartwychwstania Jezusa Chrystusa, powinna być zatem dniem modlitwy i świętowania. Wypełnia ona duchową prawdę Bożego przykazania: "Pamiętaj, abyś dzień święty święcił" - przynajmniej jeden dzień w tygodniu poświęć Bogu, sobie i bliźniemu; wypocznij fizycznie, intelektualnie, duchowo.

II ORSZAK TRZECH KRÓLI w Subkowach

Serdecznie zapraszamy na II Orszak Trzech Króli ulicami Subków! :) Tak jak rok temu przemarsz odbędzie się po Mszy świętej (o godz. 11:30), natomiast o godzinie 11:00 z trzech miejsc: * z osiedla Jana Pawła II, * z Urzędu Gminy oraz przy mostku wyruszą Królowie do kościoła.

Życzenia świąteczne i noworoczne

Z okazji świąt Bożego Narodzenia   życzenia spokoju, miłości i rodzinnej  atmosfery oraz pomyślności w Nowym Roku 2017 składa Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Niewieścinie

Czas na szopkę

Przygotowania do montażu szopki

III rocznica

Rodzina Kolpinga w Chojnicach obchodzi już trzecią rocznicę swojego istnienia.

Warsztaty przedświąteczne

Warsztaty przedswiąteczne czyli wykonujemy ozdoby na kiermasz świateczny

POWIATOWA I GMINNA GALA WOLONTARIATU

Rada Organizacji Pozarządowych Powiatu Tczewskiego ogłasza nabór nominacji osób, grup, instytucji i firm, które mogą poszczycić się wyjątkową i wybitną aktywnością społeczną. Nagrody w aż 6 kategoriach zostaną wręczone podczas VIII Powiatowej Gali Wolontariatu 9 grudnia 2016, której gospodarzem jest Gmina Subkowy.

WARCABY

12 listopada w Domu Parafialnym Rodzina Kolpinga w Subkowach zorganizowała rozgrywki w warcaby systemem każdy z każdym. Rozpiętość wiekowa uczestników turnieju wahała się od 8-15 lat, czyli od szkół podstawowych po gimnazjum.

Jesienne Zawody Latawcowe

Wzorem lat ubiegłych w październikowe niedzielne popołudnie spotkaliśmy się w pobliżu kapliczki, przy ulicy Spółdzielczej, na kolejnych „Jesiennych Zawodach Latawcowych”. Subkowskie niebo tego dnia było szare i ponure, ale gdy kolorowe latawce wznosiły się ku górze, niebo rozbłysło – nabrało kolorów!

Warsztaty artystyczne

W ramach Akademii Aktywności w Niewieścinie w Szkole Podstawowej  odbyły się warsztaty  dla dorosłych mieszkańców na temat: „Pierwsza pomoc przedmedyczna z użyciem fantomów”, które poprowadziła wolontariuszka, pani Marzenna Kaszubowska.

Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna