Przegląd kolęd i pastorałek

Rodzina Kolpinga w Łebie zaprasza wszystkie zespoły śpiewacze na pierwszy przegląd kolęd i pastorałek, który odbędzie się w Łebie 26. stycznia 2019 r.

Kiermasz Bożonarodzeniowy 2018

Pionki i Damy

W sobotę, 27 października w Domu Parafialnym - Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga przy Parafii św. Stanisława Biskupa i Męczennika w Subkowach zorganizowało turniej gry w warcaby. Wśród uczestników znaleźli się stali bywalcy, ale także – co bardzo cieszy i nowe twarze.

Związek Diecezjalny w Związku Centralnym

Zarząd Związku Centralnego Dzieła Kolpinga w Polsce oficjalnie przyjął - jako członka wspierającego - Związek Diecezjalny Dzieła Kolpinga Diecezji Pelplińskiej do Związku Centralnego Dzieła Kolpinga w Polsce.

Brat Józef Promny odznaczony

27 października 2018 roku, podczas pielgrzymki Rodzin Kolpinga do św. Józefa w Narodowym Sanktuarium św. Józefa w Kaliszu, Zarząd Związku Centralnego Dzieła Kolpinga w Polsce odznaczył brata Józefa Promnego odznaką honorową "Zasłużony dla Dzieła Kolpinga".

O Dziele Kolpinga i nie tylko w TV Trwam

30. sierpnia na antenie TV Trwam, w "Rozmowach niedokończonych" wziął udział ks. Zenon Myszk - prezes Związku Diecezjalnego Dzieła Kolpinga Diecezji Pelplińskiej. W programie rozmawiano o obecności Kościoła w polityce.

Spotkanie "POGRANICZA"

8. września, po raz 10 odbędzie się w Łebie spotkanie pod nazwą "POGRANICZA". Organizatorzy, Międzynarodowe Centrum Dialogu Międzykulturowego i Międzyreligijnego z Warszawy oraz Związek Diecezjalny Dzieła Kolpinga Diecezji Pelplińskiej zapraszają w tym roku do rozmowy na temat: "Nasz stosunek do Europy. Czy Europa jest dla nas szansą czy zagrożeniem? Czy jesteśmy jako chrześcijanie odpowiedzialni za Europę?"

Majówka z Kolpingiem na BIAŁO-CZERWONO

Zapraszamy na 1 Maja o godz. 15:00 na "Majówkę z Kolpingiem na biało-czerwowno". Miejsce: łączka parafialna przy ul. Kościelnej w Subkowach.

II Przegląd Pieśni Maryjnych w Rowach

Rodzina Kolpinga z Objazdy zaprasza na 2 Przegląd Piesni Maryjnych. Przegląd odbędzie się 19. maja 2018 r.  w kościele w Rowach. Początek o godz. 15:00.

Zmiany organizacyjne

Dokonaliśmy zmiany organizacyjnej. Odtąd Dzieło Kolpinga w Diecezji Pelplińskiej będzie nosić nazwę "Związek Diecezjalny Dzieła Kolpinga Diecezji Pelplińskiej" i pod względem prawnym będzie związkiem stowarzyszeń Rodzina Kolpinga działających na terenie diecezji pelplińskiej. Pierwsze, założycielskie spotkanie odbyło się 14.04.2018 w Tczewie.

Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna