Budujemy żłóbek

Czas na szopkę

Przygotowania do montażu szopki

III rocznica

Rodzina Kolpinga w Chojnicach obchodzi już trzecią rocznicę swojego istnienia.

Warsztaty przedświąteczne

Warsztaty przedswiąteczne czyli wykonujemy ozdoby na kiermasz świateczny

POWIATOWA I GMINNA GALA WOLONTARIATU

Rada Organizacji Pozarządowych Powiatu Tczewskiego ogłasza nabór nominacji osób, grup, instytucji i firm, które mogą poszczycić się wyjątkową i wybitną aktywnością społeczną. Nagrody w aż 6 kategoriach zostaną wręczone podczas VIII Powiatowej Gali Wolontariatu 9 grudnia 2016, której gospodarzem jest Gmina Subkowy.

WARCABY

12 listopada w Domu Parafialnym Rodzina Kolpinga w Subkowach zorganizowała rozgrywki w warcaby systemem każdy z każdym. Rozpiętość wiekowa uczestników turnieju wahała się od 8-15 lat, czyli od szkół podstawowych po gimnazjum.

Jesienne Zawody Latawcowe

Wzorem lat ubiegłych w październikowe niedzielne popołudnie spotkaliśmy się w pobliżu kapliczki, przy ulicy Spółdzielczej, na kolejnych „Jesiennych Zawodach Latawcowych”. Subkowskie niebo tego dnia było szare i ponure, ale gdy kolorowe latawce wznosiły się ku górze, niebo rozbłysło – nabrało kolorów!

Warsztaty artystyczne

W ramach Akademii Aktywności w Niewieścinie w Szkole Podstawowej  odbyły się warsztaty  dla dorosłych mieszkańców na temat: „Pierwsza pomoc przedmedyczna z użyciem fantomów”, które poprowadziła wolontariuszka, pani Marzenna Kaszubowska.

Młodzież Młodego Kolpinga w podążaniu za ideą swojego założyciela nad morzem

Błogosławiony Adolf Kolping w czasie swojej posługi kapłańskiej wspierał młodych ludzi ze społeczności chłopskich w XIX wiecznych Niemczech, aby mogli wyuczyć się profesji, dzięki której mogliby godnie żyć.

Akademia Aktywności w Niewieścinie

W ramach Akademii Aktywności w Niewieścinie odbyły sie warsztaty dla dorosłych  nt. "Fizjoterapia w praktyce-część II" oraz zajęcia artystyczne dla dzieci -decoupage. Panie (panowie nie dopisali) poznały na własnej skórze efekty działania klawikoterapii, aplikatorów igłowych, masażu, ćwiczeń itp.