Podziękowania dla Stowarzyszenia Rodzina Kolpinga w Łęczycach

Drodzy Przyjaciele z RK w Łęczycach !
Składamy Wam serdeczne podziękowania za udostępnienie sprzętu rehabilitacyjnego dla mieszkańców  Niewieścina i  okolicy. Wózek już trafił do Dominika, brata Natalii, naszej członkini,  a kule i chodziki przekażemy innym potrzebującym.

II Zjazd Dzieła Kolpinga Diecezji Pelplińskiej

W dniach 22 - 24. kwietnia 2016 roku odbył się w Łebie II Zjazd Dzieła Kolpinga Diecezji Pelplińskiej. Obrady Zjazdu rozpoczęły się w piątek wieczorem w Rybackim Centrum Kultury i Formacji,  którym kieruje Rodzina Kolpinga w Łebie

Podziękowania dla Rodziny Kolpinga z Łeby

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Niewieścinie składa serdeczne podziękowania Księdzu Prezesowi oraz Siostrom i Braciom z RK w Łebie za  królewską gościnę, doskonałą zabawę w  przyjacielskiej atmosferze oraz poświęcony czas podczas II Zjazdu Dzieła Kolpinga Diecezji Pelplińskiej w dniach 22-24 kwietnia 2016r. Niech Wasze dobre uczynki powrócą do Was ze zdwojoną siłą! Bóg zapłać!

Walne Zebranie Rodziny Kolpinga w Łebie

W czwartek 10. marca Rodzina Kolpinga w Łebie odbyła swoje roczne zebranie walne, podczas którego podsumowano trzyletnią kadencję zarządu oraz wybrano nowy Zarząd oraz Komisję Rewizyjną na najbliższe trzy lata.

Łebianie i kolędowanie 2016

Co roku, na zakończenie okresu śpiewania kolęd gromadzimy się w Łebie na wspólne kolędowanie. W tym roku już po raz 10. W Rybackim Centrum Kultury i Formacji, na specjalnie na ten cel przygotowanej scenie wystąpiły:

Orszak Trzech Króli w Łebie

Orszak Trzech Króli w Łebie rozpoczął się w Rybackim Centrum Kultury i Formacji BOLENIEC  jasełką przygotowaną przez dzieci z koła teatralnego prowadzonego przez Annę Milczewską.

Koncert kolęd

Zapraszamy na koncert kolęd w wykonaniu chóru dziecięcego Biedronki, zespołu Beta i Angels w kościele w Niewieścinie, 10 stycznia o godz. 16:00

Dary dla rodziny Andruszczyszyn

Dnia 16.12.2015 r. wolontariuszka Elżbieta Kurzawa działając w imieniu Stowarzyszenia Rodzina Kolpinga mającego swoją siedzibę w Łęczycach przekazała rodzinie Andruszczyszyn przybyłej z Ukrainy: odzież, pościel, słodycze i zabawki. Radość była wielka.

Życzenia świąteczne od RK z Niewieścina

Życzenia błogosławionych świąt Bożego Narodzenia. Aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność, składa Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Niewieścinie.

Mikołajki w Łęczycach

Mikołajki to jeden  z najbardziej przez dzieci oczekiwanych dni w roku.Przygotowują się do niego i od rana nasłuchują "Mikołajkowych dzwoneczków".Pomimo braku białego puchu, jak co roku przybył na czas. Święty Mikołaj oddelegował do tego zadania przewodniczącą stowarzyszenia Rodzina Kolpinga z Łęczyc, panią Magdę Stenka